26.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Ismail ef. Smajlović, muftija banjalučki: Ponovno uzdizanje Arnaudije vraća nadu u naše bolje sutra

Naša je radost posebna jer ponovno uzdizanje Arnaudije vraća nadu u naše bolje sutra koje itekako trebamo, rekao je muftija banjalučki Ismail ef. Smajlović na svečanom otvorenju džamije Arnaudija u Banjaluci.

“Od konca 16. stoljeća čista srca vjernika i bistri pogledi dobronamjernika stapali su se sa ovim banjalučkim draguljem Arnaudija džamijom. Nakon njenog trodecenijskog izbivanja danas je ponovo vraćamo u njeno prirodno prebivalište šeher Banjaluku. Danas je pridružujemo ostalim džamijama u ovom gradu i zaokružujemo mukotrpan posao njihove obnove”, rekao je muftija banjalučki.

Dodao je da će njezin džemat sa 68 drugih džamata na području banjalučkog muftiluka biti blagodat u kojem će muslimani moći upotpunjavati svoje propise i obredne aktivnosti.

- OGLAS -

“Mi vjerujemo u bolje sutra i marljivo radimo na tome”, rekao je muftija banjalučki, zahvaljujući se narodu Turske koji je posredstvom Generalne direkcije vakufa, Vlade Turske i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana obnovio džamije u BiH, a intenzivno se provode i pripreme za obnovu sahat kule.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA