18.8 C
Sarajevo
07.10.2024

Iz Štaba CZ Jablanica traže pomoć u identifikaciji jednog tijela: Pretpostavlja se da je riječ o osobi koja je bila u tranzitu kroz Jablanicu

Općinski štab civilne zaštite Jablanica obavještava javnost da je u prirodnoj nesreći koja je pogodila općinu Jablanica, na lokaciji Donja Jablanica, pronađeno tijelo muške osobe za koje nije izvršena identifikacija.

“Upućujemo apel javnosti da, ukoliko imaju saznanja o podacima na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN osobe, da se jave na broj Operativnog centra policijske uprave Konjic: 036/730-338” – naveli su iz Općinskog štaba civilne zaštite Jablanica.

Prema nepotvrđenim informacijama sumnja se da je riječ o osobi koja je u trenutku prirodne nesreće koja je pogodila područje Donje Jablanice nailazila osobnim vozilom kroz to naselje.

- OGLAS -

I nakon današnje vanredne sjednice Vlade HNK potvrđeno je da identitet te osobe nije utvrđen. Pretpostavke su da je ta osoba bila u tranzitu kroz Jablanicu.

Do sada je na području Jablanice smrtno stradalo 15 osoba. Također, u Vladi HNK nisu mogli potvrditi da je tokom dana pronađena još jedna smrtno stradala osoba na području Buturović Polja.

- Advertisement -

Potvrdu o tome, kako je naveo Darko Juka, moći će dati u večernjim satima kada kompletiraju izvještaj o svim današnjim aktivnostima s terena. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA