1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Izraelska ministrica za prava žena: Ponosna sam na ruševine Gaze

May Golan, izraelska ministrica za prava žena, izrazila je ponos zbog “ruševina” opkoljene Gaze i ustvrdila da će svaka palestinska beba pričati svojim unucima “šta su Jevreji učinili”.

“Ponosna sam na ruševine Gaze”, bezosjećajno je izjavila u govoru prožetom uvredama u srijedu.

S jezivim zanemarivanjem ljudi u Gazi, nastavila je: “Nije me briga za Gazu, doslovno me nije briga. Što se mene tiče, oni mogu izaći i jednostavno plivati ​​u moru”.

- OGLAS -

Šokantni komentari ministrice tu nisu završili.Izrazila je uznemirujuću želju da svjedoči uništenju Gaze, ponosno izjavljujući: “Lično sam ponosna na ruševine Gaze i na to da će svaka beba, čak i za 80 godina od sada, pričati svojim unucima šta su Jevreji učinili”.

Tokom svog govora, koji je ministrica kasnije podijelila na platformi društvenih medija X, prethodno poznatoj kao Twitter, njezin jedini fokus ostao je direktno na uništenju Gaze.

Ovo nije prvi put da Golan izaziva kontroverze.

Ima dugu historiju davanja rasistički nabijenih i islamofobnih komentara, posebno usmjerenih na afričke izbjeglice u Izraelu.

Nazivajući ih “muslimanskim infiltratorima”, Golan je promovisala opasne stereotipe, uključujući neutemeljene tvrdnje o širenju bolesti.

Golanin najnoviji istup potvrđuje izvještaj koji je krajem prošle godine izdao Evropski zakon za Palestinu koji je dokumentirao stotine slučajeva u kojima su izraelski političari, vojno osoblje i medijske osobe poticali nasilje i promovirali genocidnu retoriku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA