13.8 C
Sarajevo
06.10.2024

Izraelska vojska ubila petero Palestinaca u džamiji na Zapadnoj obali

Izraelska vojska je saopćila je da je u četvrtak rano ujutro ubila još pet navodnih militanata u velikoj operaciji na okupiranoj Zapadnoj obali, uključujući i poznatog lokalnog komandira.

Guardian navodi kako nije bilo palestinske potvrde o smrti Mohammeda Jabera, poznatog kao Abu Shujaa, komandira militantne grupe Islamski džihad u izbjegličkom kampu Nur Shams na periferiji grada Tulkarem.

AP prenosi jajo je Jaber postao je heroj za mnoge Palestince ranije ove godine kada je objavljeno da je ubijen u izraelskoj operaciji, samo da bi se iznenađujuće pojavio na sahrani drugih militanata, gdje je podignut na ramena okupljene mase.

- OGLAS -

Vojska je saoćtila da je ubijen zajedno sa još četiri militanta u pucnjavi s izraelskim snagama u četvrtak rano nakon što su se navodno sakrili u džamiji. U saopćenju se navodi da je Abu Shujaa povezan s brojnim napadima na Izraelce, uključujući smrtonosnu pucnjavu u junu, te da je planirao više napada u budućnosti.

Vojska je dodala da je još jedan militant uhapšen u operaciji u Tulkaremu, a da je lakše ranjen pripadnik izraelske paravojne granične policije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA