21.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Konaković oštro odgovorio Izetbegoviću: Objasni zašto ti u Sky aplikaciji tepaju ‘Bakir, Bake’

Verbalni sukob lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića i lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića nastavlja se i danas.

Elmedin Konaković ponovo se oglasio i odgovorio lideru SDA Bakiru Izetbegoviću na jučerašnje komentare o narko kartelu Tito i Dino.

Podsjetimo, Izetbegović je, govoreći akterima sastanaka o najvažnijim društveno-političkim dešavanjima, istaknuo objavljene prepiske pripadnika narko kartela preko aplikacije Sky.

- OGLAS -

“Zabrinjavajuće su informacije o prodoru organizovanog kriminala u politiku i utjecaju kojeg su ostvarili, čak i na institucije. U tim prepiskama kriminalci kažu da ne mogu nikako doći do mene i do vrha SDA. Poslije toga slave poraz SDA u nekim gradovima. To je kompliment za nas. Kartel koji raspolaže stotinama miliona i koji kupuje političare je naišao na zid kada je u pitanju SDA. S druge strane, imaju stranke čije kampanje finansiraju, imaju kanal do institucija, imaju čovjeka kojeg zovu “predsjednikom”, naveo je Izetbegović.

- Advertisement -

Na ove navode reagiralo je putem društvenih mrežama Elmedin Konaković.

“Pala je u vodu priča o izdaji jer su je kreirali oni koji su izdali reviziju presude protiv Srbije. Ne mogu izdajnici kreirati laž da je neko drugi izdao. Sad su smislili laž o saradnji sa kartelom po istoj matrici. Bakir Izetbegović mene u Sky aplikaciji jesu pomenuli kao predsjednika NiP-a, drugačije me ne znaju, a tebi tepaju Bakir, Bake, ti objasni kako i zašto.  Sa Kapidžićem ekspertom iz oblasti narkotika ne bih polemisao”, kazao je Konaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA