10 C
Sarajevo
07.10.2024

Konaković: Uvjerljiva pobjeda Muzura, čestitam Efendiću i Čomoru, mi imamo slatku pobjedu u Ilijašu

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković obratio se večeras tokom brojanja glasova na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Kazao je kako je ovo najteža kampanja ove stranke do sada, tačnije najteži izbori od osnivanja NiP-a zbog tragedije koja se desila u nekoliko mjesta zbog poplava i izgubljenih ljudskih života.

“Večeras imamo sjajne rezultate za načelnike – jednu od najuvjerljivijih pobjeda Nermina Muzura (Ilidža) koji je potvrdio svoj kvalitet i da građani znaju zapravo šta je politika i načelnički posao” – kazao je Konaković.

- OGLAS -

Poručio je i kako imaju “slatku pobjedu u Ilijašu” gdje je pobijedio Amar Dovadžija. Prema njegovim riječima, ranije mu je “izmakla pobjeda glasovima iz inostranstva zbog famoznih vreća”.

“Ekipa u Ilijašu je izdržala neprirodan pritisak, opstali su zajedno četiri godine bez uzmicanja” – rekao je Konaković.

- Advertisement -

Dodao je i kako je Adnan Bjelić gradonačelnik Srebrenika te Asim Aljić za gradonačelnika Živinica, prema dosadašnjim rezultatima.

“Čestitam i kandidatima za načelnike drugih stranaka u Sarajevu, posebno Efendiću (Semiru op.a.) i Čomoru (Eldaru op.a.) koji su napravili ubjedljive razlike, građani su im dali povjerenje i nadam se da će oni u interesu svih građana, tako da pravimo ambijent za bolji život u BiH” – zaključio je Konaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA