11 C
Sarajevo
12.05.2024

Konaković: “Znao je krvnik i ratni zločinac Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS”

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama.

U svojoj objavi se dotakao genocida u Srebrenici, te mnogih negatora, koji su se pojavili u posljednje vrijeme, a sve zbog Rezolucije o Genocidu koja će biti preporučena Generalnoj skupštini UN-a. 

“Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS, pa ih je čak na to i upozorio. Na jednom od zasjedanja Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini održanom u Banjoj Luci je rekao:

- OGLAS -

“Prema tome, mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, lјudi, genocid. Mi moramo da pozovemo svakog čoveka koji je čelom polјubio ove prostore i teritoriju države koju hoćemo da napravimo.

Znao je, upozorio i na kraju komandovao tom krvavom izvedbom” – napisao je Konaković.

- Advertisement -

U nastavku je dodao da je Memorijalni centar Potočari objavio “Transkripte genocida” na svojoj web stranici.

“Ne postoje genocidni narodi nigdje na svijetu. Genocidan je samo onaj dio naroda koji slavi genocid, veliča počinioce i negira da se desio. Poznajem lično mnogo Srba u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji prihvataju činjenice, žale za žrtvama, osuđjuju počinioce i nalogodavce. Nema generaliziranja” – kazao je Konaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA