7.3 C
Sarajevo
07.10.2024

Kremlj: U SAD-u su odbacili i ostatke zdravog razuma, umiješani su u upad u Kursk

Zamjenik uskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je u utorak da je umiješanost Sjedinjenih Država u upad Ukrajine u zapadnu rusku regiju Kursk “očita činjenica”, izvijestila je državna novinska agencija TASS.

Washington tvrdi da nije bio obaviješten o planovima Ukrajine uoči njezina upada u Kursk 6. augusta.

Sjedinjene Države također su priopćile da nisu sudjelovale u operaciji.

- OGLAS -

Rjabkov je rekao da više nije optužba da su Sjedinjene Države umiješane, nego “očita činjenica”. 

“Put eskalacije Washingtona postaje sve izazovniji”, rekao je Rjabkov, prenose ruske novinske agencije.

- Advertisement -

“Dojam je da su (američki) kolege odbacili ostatke zdravog razuma i smatraju da im je sve dopušteno. Slične pristupe slijedi i njihova klijentela u Kijevu.”

Rjabkov je rekao da bi takva akcija mogla rezultirati ozbiljnim posljedicama u smislu reakcije Rusije i da je Washington svjestan kako bi Moskva mogla odgovoriti.

Rusija je rekla da je Ukrajina u Kursku koristila zapadno oružje, uključujući britanske tenkove i američke raketne sustave. Kijev je potvrdio korištenje američkih projektila HIMARS za rušenje mostova u Kursku.

New York Times je izvijestio da su Sjedinjene Države i Britanija dale Ukrajini satelitske snimke i druge informacije o regiji Kursk u danima nakon ukrajinskog napada.

Times je ustvrdio da je cilj obavještajnih podataka bio pomoći Ukrajini da bolje prati ruska pojačanja koja bi ih mogla napasti ili prekinuti njihovo eventualno povlačenje u Ukrajinu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA