14 C
Sarajevo
19.05.2024

Lakše do CIPS-a: IDDEEA poziva institucije da pređu na elektronsku razmjenu podataka

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH pozvale je sve organe, općine, gradove, banke i druge institucije da podnesu zahtjev za pristup njenim elektronskim web servisima.

Iz te agencije podsjećaju da su implementirali elektronske web servise i omogućili elektronsku razmjenu podataka kako bi bila izbjegnuta dugotrajna čekanja i potreba za štampanjem CIPS potvrda.

Ističu da će im IDDEEA pružiti besplatnu podršku i omogućiti elektronsku razmjenu informacija o prebivalištu građana putem sigurnih i efikasnih digitalnih kanala. Tim putem bit će moguće elektronskim putem utvrditi mjesto prebivališta svakog građanina bez potrebe za fizičkom dostavom štampanih potvrda.

- OGLAS -

Podsjećaju da je već veliki broj organa uspješno završio tu proceduru i prešao na elektronski sistem, čime su značajno olakšali pristup uslugama svojim građanima. Međutim, još uvijek postoji veliki broj onih koji nisu podnijeli zahtjev za pristup web servisima IDDEEA-e i time još uvijek traže štampane potvrde od građana.

“Pozivamo vas da se pridružite ovom naporu kako bismo zajedno unaprijedili kvalitet usluga i efikasnost administrativnih procesa u korist naših građana. Molimo vas da promijenite interne procedure i pređete na elektronski način utvrđivanja informacija o prebivalištu. Za sve informacije i pomoć oko implementacije elektronskih web servisa, slobodno se obratite IDDEEA-i. Naš cilj je da zajedno olakšamo život bh. građanima”, saopćeno je iz IDDEEA-e.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA