10 C
Sarajevo
18.05.2024

Luksuzni život sina Netanyahua: Boravi u luksuznom kompleksu za 5.000 dolara mjesečno. Mediji ga nazivaju “lijenom propalicom”

Stariji sin izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Yair ne žuri da se pridruži redovima vojske. Viđen je kako luta po luksuznom stambenom kompleksu na Floridi na svjetski ekskluzivnim fotografijama, prenosi DailyMail.

Razmaženi Netanyahuov sin – za koga se jednom kaže da se proglasio izraelskim princom Harijem – ima 32 godine i ispunjava uslove za služenje rezervne službe dok ne napuni 40 godina.

Ali dok se 360.000 njegovih sunarodnjaka odazvalo pozivu, Yair se bori u dvokrevetnom stanu u luksuznom Hallandale Beachu, sjeverno od Miamija i nekih 11.000 kilometara od linije fronta.

- OGLAS -

Slike prikazuju kako se izležava u kratkim hlačama, pijucka piće i zabavlja drugare na prostranoj terasi za 5.000 dolara mjesečno.

Njegov otac je prošle sedmice obećao ‘potpunu pobjedu’ nad Hamasom i naredio IDF trupama da se pripreme za veliku kopnenu ofanzivu na gusto naseljeni grad Rafah u južnoj Gazi.

- Advertisement -

‘Voli da vodi rat – ali putem društvenih medija’, rugao se Uri Misgav, novinar izraelskog lijevo orijentiranog lista, Haaretz, i dugogodišnji Netanyahuov kritičar.

‘On je lijeni propalica koji se zabavlja u Majamiju dok njegov otac premijer poziva obične Izraelce da žrtvuju vlastite sinove i živote.’

Rezervisti koji su napustili studije, poslove i odmore u SAD-u da bi se vratili u Izrael, na sličan su način osudili Yaira što nije učinio isto.

Yair, podcaster i otvoreni aktivista na društvenim mrežama, proveo je veći dio 2023. u SAD-u i nadao se da će osigurati boravak prije masakra 7. oktobra.

Yair je konačno pokleknuo pod pritiskom javnosti i krajem novembra odletio u Tel Aviv, gdje je fotografisan kako upravlja telefonima za hitnu pomoć nevladine organizacije.

Ali on se već vratio u SAD sredinom januara, saznaje DailyMail.com, i ostao je uglavnom van vidokruga.

Izvori kažu da Yaira danonoćno čuvaju dva naoružana agenta iz izraelske službe sigurnosti Shin Bet koji ga prate u teretanu, bazen i kad god napusti kompleks.

Kompleks se može pohvaliti sadržajima u stilu odmarališta, uključujući teniske terene, spa centar, salon za igre, privatni bioskop, sobu za cigare i vinski podrum.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA