8.8 C
Sarajevo
30.09.2024

Nakon pucnjave u Bratuncu policija zaplijenila arsenal oružja

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, jučer su uhapsili S.P. i R.P., oba iz Bratunca, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, a F.I. iz Srebrenice zbog „Nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Policijska stanica Bratunac je istog dana oko 02:20 sati, zaprimila prijavu da u bratunačkom naselju Bjelovac, S.P. puca iz vatrenog oružja. Policijski službenici PS Bratunac su postupili po navedenoj prijavi, te izvršili uviđaj na licu mjesta kojom prilikom je pronađena jedna čahura (patron).

Radeći na dokumentovanju navedenog, a nakon prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste lica S.P., R.P. i F.I., kojom prilikom je izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koriste R.P. i S.P. pronađena i oduzeta određena količina oružja i municije i to: automatska puška, poluautomatska puška, oružje ručne izrade, deset ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra.

- OGLAS -

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA