15.5 C
Sarajevo
21.05.2024

Nalaz obdukcije tijela brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić stigao u nadležno tužilaštvo

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru primljen je danas obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, smrti D. D. iz Zlota, saopštili su.

Obdukcioni zapisnik će u najkraćem roku biti razmotren, nakon čega će se postupiti u skladu sa odredbama zakona, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopštili su.

Podsjećamo, D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice D. I., umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje Radar.

- OGLAS -

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, piše Radar.

Povodom ove informacije oglasio se i Beogradski centar za ljudska prava koji je pozivao Više javno tužilaštvo u Zaječaru da neodložno obavijesti javnost o rezultatima sudskomedicinskog vještačenja obavljenog na Institutu za sudsku medicinu Beogradu.

- Advertisement -

Oni su saopštili da očekuju od Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru da u slučaju tačnosti navedenih informacija neodložno naloži hapšenje svih policijskih službenika koji su primjenjivali silu prema D. D. i da nadležnom sudu predloži određivanje pritvora zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teškog ubistva, a od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da neodložno suspenduje ove policijske službenike do okončanja svih postupaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA