18.8 C
Sarajevo
13.09.2024

Neki u šestoj deceniji sade krompir, a neki marihuanu: Policija u Bugojnu pronašla 50 stabiljki konoplje

Policijska uprava Bugojno je u protekla tri dana uhapsile dvije osobe kod kojih je pronašla ukupno 49 stabiljki marihuane.

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno su realizovali dvije akcije.

Naime, dana 22.08.2024. godine u vremenu od 10:40 do 11:15 sati u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, navedeni policijski službenici su postupajući po naredbi nadležnog Općinskog suda izvršili pretres kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi D. D., rođen 1968. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađene su 23 stabljike zeljaste biljke za koje se sumnja da su indijske konoplje.

- OGLAS -

Također, u protekla tri dana navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres stambenih prostorija i pomoćnih objekata na lokaciji Golo Brdo, kao i zemljišne parcele na lokaciji Hapstići, općina Bugojno, koje koristi H. M. rođen 1977. godine iz Bugojna.

Tom prilikom pronađeno je 26 stabljika zeljaste biljke za koje se sumnja da su indijske konoplje. Tokom pretresa navedenih lokacija pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

- Advertisement -

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA