8 C
Sarajevo
23.10.2024

Nesvakidašnje hapšenje: Policajac se prerušio u plišanog medu te namamio dilerku za Valentinovo (VIDEO)

“Možete li zamisliti da je plišani medvjedić zarobio dilera droge? Na dan ljubavi i prijateljstva?” našalio se portparol peruanske nacionalne policije Jose Honorio.

Peruanski policajac namamio je osumnjičenu dilerku droge lažnim poklonom za Dan zaljubljenih, dok je nosio kostim plišanog medvjeda i pozivao je na ulicu kutijom čokolade.

Sve se desilo u Limi, glavnom gradu zemlje. Video prikazuje policajca koji kleči na jednom koljenu, kako drži znak na španskom “Vi ste moj razlog za osmijeh”, slatkiš i balon u obliku srca.

Drugi službenici za borbu protiv droge u civilu iz gradske elitne “Zelene eskadrile” pritrčali su da pomognu u hapšenju.

- OGLAS -

Policija je izvukla više zaliha nečega što je izgledalo kao heroin ili sličan opioid.

Još uvijek u svom kostimu, medvjed je sam izvukao dio krijumčarene robe iz odvodne rešetke.

- Advertisement -

Na snimku se vidi kako su najmanje dvije osumnjičene žene uhapšene i utovarene u stražnji dio neobilježenog policijskog kamiona. Detalji o konkretnim optužbama nisu bili odmah dostupni.

Lima's Escuadron Verde, ili Green Squad, je jedinica u civilu posvećena borbi protiv uličnih zločina, uključujući pljačke i dilanje droge.

U decembru, jedan od tajnih policajaca jedinice prerušio se u Djeda Mraza prije još jedne racije s drogom, stvarajući smetnju tako što je čekićem razbio ulazna vrata teško dostupnog skladišta droge dok su drugi policajci upali na drugi sprat kroz prozor .

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA