11.6 C
Sarajevo
04.10.2024

Novi Pazar šalje 20 hiljada eura pomoći i volonterske timove u Hercegovinu

Gradsko veće Grada Novog Pazara na vanrednoj sednici donijelo je odluku o upućivanju finansijske pomoći u iznosu od 20 hiljada eura opštinama Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su pogođene razornim poplavama, javlja Anadolija.

Kako je saopćeno, pored finansijske podrške, Novi Pazar će, ako nadležni u Bosni i Hercegovini prihvate, organizovati i volonterske timove koji će pomoći u sanaciji štete i otklanjanju posljedica poplava.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, izrazio je duboko saosjećanje sa narodom Bosne i Hercegovine, kao i sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj elementarnoj nepogodi.

- OGLAS -

– Solidarnost i međusobna podrška u ovakvim teškim trenucima su od ključnog značaja. Grad Novi Pazar je uz naše prijatelje iz Hercegovačko-neretvanskog kantona i pružićemo pomoć u skladu sa svojim mogućnostima – izjavio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Volonterske ekipe će biti organizovane u saradnji s lokalnim službama i nevladinim organizacijama, kako bi se što efikasnije pružila podrška ugroženim područjima u sanaciji štete.

- Advertisement -

Nevladina organizacija “Put sredine” iz Novog Pazara danas je pokrenula veliku akciju prikupljanja pomoći za bosanskohercehovačke gradove pogođene poplavama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA