11.6 C
Sarajevo
30.09.2024

Obratio se novi vođa Hezbolaha: Izrael vrši masakr nad civilima, spremni smo za kopnenu invaziju

Zamjenik šefa Hezbolaha Naim Kasem (Qassem) obratio se javnosti nakon što je Izrael ubio vođu grupe Hasana Nasralaha (Hassan Nasrallah).

Kasem je na početku obraćanja izrazio saučešće porodici svih poginulih u tom izraelskom napadu. Potom je istakao kako izraelske snage ubijaju i vrše masakre nad civilima.

“Izrael napada sve koji hodaju ulicama i sve koji ostaju u kućama. Oni nisu borci. Izraelske snage ubijaju, čine masakre i zločine nad civilima” – rekao je Kasem.

- OGLAS -

Kaže da je Hezbolah imao velike žrtve te je naveo eksplozije pejdžera i ubistvo vođe. 

“Ako se to dogodi bilo gdje drugo, te organizacije će propasti, ali mi nismo. Idemo dalje uprkos boli i žrtvama. Idemo dalje jer imamo nadu i vjerujemo Allahu da ćemo biti pobjednici. Mi smo ljudi džihada” – naveo je on.

- Advertisement -

Kasem je izjavio kako Hezbolah trenutno koristi minimalne napore i da su dovoljno jaki te da će “izluditi Izraelce” jer oni nikada neće moći dosegnuti njihove vojne sposobnosti niti će im moći naštetiti.

“Prilično smo spremni ako Izraelci žele kopneni upad, snage otpora su spremne na to. Pripremili smo se i spremni smo. Izraelski neprijatelj neće postići svoje ciljeve” – rekao je Kasem i dodao:

“Izabrat ćemo novog generalnog sekretara Hezbolaha prije nego kasnije.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA