21.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Onkološki pacijenti i dalje nemaju terapije, a direktoru Zavoda uvećana plaća za 30 posto

Amela Lučkin je prošle godine operisana zbog karcinoma dojke. Uklonjena joj je dojka, a onda je podvrgnuta kemoterapiji, a krajem novembra i hormonskoj terapiji. Kaže kako trenutno čeka nalaz biopsije za drugu dojku.

Ona navodi da dok se štedi na pacijentima, direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja Muameru Kosovcu uvećava se plaća za 30 posto, iako je primao 3.544 KM.

“S posvetom bivšim političkim istomišljenicima. I onda meni kažu “Razumijemo mi nju što je ljuta, jadna bolesna”. Jadni ste svi vi, da jadniji ne možete biti. Ova jadna je i dok je kemoterapije primala radila. Sa leđa ove jadne ste primali svoje enormno visoke plate, a ponudili skoro pa ništa. Hodali po svijetu, kupovali luksuzna auta, hodali po hadžovima, umrama.

- OGLAS -

Poslovanje Zavoda se ne mjeri po prihodima, jer to su pare ovog naroda. Nije to plaho neki doprinos direktora. Onkološki pacijenti i dalje nemaju terapije, al’ direktoru zavoda je potrebnije. Jadovi, bolje imati i RAK, nego biti kao vi. Pred Najpravednijeg ćemo svi, selam.

P.S. Trenutna plaća (samo plaća, bez dodatnih primanja) direktora je 3.544 KM, malo li je, pa na to još treba se dati povećanje u iznosu od 1063 KM. Nemoj da njima fali. Uštede na pacijentima, prenesu milione iz jedne budžetske godine u drugu i fale se dobrim poslovanjem. Još ih nije stid i uzeti nagradu u vidu povećanja plate, u iznosu koliko su većinom plate u realnom sektoru. Haram, haram velki muslimani, pročitajte šta je haram” – navela je Amela Lučkin.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA