15.5 C
Sarajevo
23.09.2024

Osuđen napadač na Senada Hadžifejzovića u Blagaju

Po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, Općinski sud u Mostaru donio je pravomoćnu osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Himzu Šemića, (1968.) iz Mostara zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti i izrekao mu uvjetnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od mjesec, a koja se neće izvršiti ukoliko za vrijeme od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Optužnicom Tužilaštva HNK Himzi Šemiću stavljeno je na teret da je dana 10. septembra 2023. godine, oko 17:40 sati, ispred objekta u vlasništvu oštećenog Senada Hadžifejzovića, iz Sarajeva, u naselju Blagaj, Grad Mostar, na način da je s mjesta suvozača u privatnom motornom vozilu Golf VI, prolazeći pored oštećenog kroz otvoreni prozor oštećenom uputio ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov život ili tijelo, što je oštećenog uznemirilo i izazvalo strah za njegov život.

“Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom kaznenopravnom sankcijom, a naročito nakon njegovog priznanja počinjenja kaznenog djela, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja te da će utjecati na osuđenika da ubuduće ne čini ovakva niti druga kaznena djela” – saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA