1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Policija u Njemačkoj na autocesti uhvatila muškarca osumnjičenog za pranje novca

Policija u Donjoj Bavarskoj u Njemačkoj uhvatila je muškarca kojeg sumnjiči za kazneno djelo “pranje novca”. Kako navode njemački mediji, na autocesti A3 kod Niederalteicha policijski istražitelji su u automobilu 62-godišnjaka otkrili 700.000 eura. Budući da nije mogao objasniti porijeklo novca, novac mu je oduzet.

Nedavno su se slični slučajevi dogodili na istoj autocesti – A3. Prije samo nekoliko dana istražitelji bavarske granične policije pronašli su u automobilu u Donjoj Bavarskoj oko 240.000 eura (469 hiljada KM) u gotovini. Policajci su provjerili automobil na odmorištu na A3 u blizini Passaua i otkrili novac u nekoliko torbi. Kako navode mediji, ni ovaj 31-godišnji vozač nije mogao uvjerljivo objasniti odakle mu novac i za šta ga je htio upotrijebiti.

Otprilike dvije sedmice ranije u automobilu je pronađeno oko 40.000 eura (78 hiljada KM). A, krajem oktobra istražitelji su otkrili su otkrili oko 50 kilograma zlata, nakita i gotovo 500.000 eura (skoro milion KM) u gotovini tokom provjere vozila na odmorištu blizu Hunderdorfa u okrugu Straubing-Bogen.

- OGLAS -

Ovaj slučaj je još u fazi istrage, navode njemački mediji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA