23.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Policiji prijavljeno vršnjačko nasilje u Perinom Hanu: Dječaka skidali i zlostavljali

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen videozapis zlostavljanja dječaka u Perinom Hanu od strane njegovih vršnjaka, javnost je ostala u šoku zbog brutalnosti koje su djeca ispoljila.

Vršnjaci su na igralištu škole dječaka udarali, prisiljavali ga da leži, skinuli su mu šorc i dirali ga po spolnom organu. U isto vrijeme sve su to snimali, dok je dječak u šoku samo govorio da želi kući.

Slučaj vršnjačkog nasilja u Perinom Hanu prijavljen je danas policiji, potvrdio je za portal “Avaza” Samir Valentić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

- OGLAS -

“Utvrdit će se šta se tačno dešavalo u školskom dvorištu Osnovne škole u Perinom Hanu, nasiljem nad jednim djetetom od strane više učenika. Jutros je zvanično prijavljeno od strane predsjednika Mjesne zajednice Perin Han, a roditelji su tek sada saznali da se desilo” – kazao je Valentić.

Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici Sektora kriminalističke policije, s obzirom da je to u njihovoj nadležnosti jer se radi o djeci.

- Advertisement -

“Također su izašli i Službenici centra za socijalni rad i preduzimali su mjere svako iz svoje nadležnosti. Obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo ZDK i u narednim danima bit će podnesen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama o ovom događaju” – naveo je Valentić za “Avaz”. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA