17.7 C
Sarajevo
10.09.2024

Požar na teškom terenu kod Šibenika: Približio se kućama, čule se i eksplozije “zvončića”

Veliki požar pogodio je danas Carićeve zavoje kod Šibenika, a kasnije je stavljen pod kontrolu. Zbog ovog požar za saobraćaj je zatvoren dio Jadranske magistrale. Opožarena je površina od gotovo 3,5 hektara, a u jednom trenutku su ga gasila čak četiri kanadera uz pomoć 60 vatrogasaca na terenu.

“Nema otvorene vatre, imamo dosta izdimljavanja. Opožareno je gotovo 3,5 hektara borove šume. Na terenu su trenutno dva kanadera koja rade na natapanju, i 60 vatrogasaca je u dijelovima požara i rade sanaciju” – kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić. 

Dukić je dodao da se radi o teškom terenu zbog čega je teško predvidjeti hoće li požar tokom utorka popodne biti u potpunosti ugašen, no nastavit će raditi na natapanju ugašenih dijelova.

- OGLAS -

Građane su u jednom trenutku uznemirile detonacije za koje je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta potvrdio kako se radi o tzv. zvončićima.

“Očito je da na području koje je zahvatio požar ima ostataka minsko-eksplozivnih sredstava koji su eksplodirali u doticaju s toplinom, odnosno vatrom” – izjavio je šibenski dogradonačelnik.

- Advertisement -

U jednom trenutku se požar približio i kućama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA