25 C
Sarajevo
29.04.2024

Poznati banjalučki haker Aljoša Borković uhapšen u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je uhapšen poznati banjalučki haker Aljoša Borković o čemu je obaviješten i MUP RS koji je za njim raspisao potjernicu. 

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavješteno je od strane Nacionalne jedinice EUROPOL-a Republike Hrvatske da je lice A.B. iz Banja Luke lišen slobode dana 28.03.2024. godine u Hrvatskoj, te je da mu je 29.03.2024.godine od strane Opštinskog državnog tužilaštva u Sisku određen istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec dana zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta” – saopćeno je iz MUP-a RS, odakle su dodali:

Podsjećamo, MUP RS-a je u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavilo više izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica A.B. zbog počinjenih više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske.

- OGLAS -

Za ovim licem bila je raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

O rezultatima izvršenih provjera obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA