6 C
Sarajevo
06.05.2024

Poznato zdravstveno stanje povrijeđenih vojnika EUFOR-a u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku

U Univerzitetski klinički centar Tuzla jučer su u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovežena tri pacijenta, nakon što su sudjelovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku.

Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.

Pacijentica inicijala G. C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.

- OGLAS -

Pacijent inicijala M. F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA