11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Predsjednica FBiH pomilovala vozača koji je odgovoran za smrt dvije osobe

Predsjednica Federacije Lidija Bradara pomilovala je prije nekoliko dana, a što je objavljeno i u “Službenom listu FBiH”, Ivana Miškića iz Livna koji je u 2022. godine  počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Naime, Presudom Kantonalnog suda Livno broj 10 0 K 005681 23 K od 15.02.2023. godine, za krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa” iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. KZ F BiH, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci.

U odluci Bradare stoji: 

- OGLAS -

“Da se djelomično oslobodi od izdržavanja kazne zatvora za period u trajanju od 4 (četiri) mjeseca” – navedeno je u “Službenom listu FBiH”.

Miškić je, što je navedeno u presudi u martu 2022.godine, u tri sata ujutro, upravljajući automobilom “Mercedes 204” u mjestu Sarajlije kod Tomislavgrada, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi, prouzročivši smrt dviju osoba.

- Advertisement -

Dolaskom na raskrsnicu, on se nije zaustavio kod znaka STOP kako bi propustio drugo vozilo, automobil “Golf” koje se kretalo iz smjera Mokronoge prema Oplečanima, a kojim je upravljala Jasmina Selimović (20) i u kojem su se nalazili Mustafa Tiro (30) i Anida Dilaver (20). 

Usljed sudara, Golf je promijenio smjer nakon čega se zabio u obližnju štalu prekoputa raskrsnice. Selimović i Tiro izgubili su živote na licu mjesta. Utvrđeno je da je bio pijan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA