15 C
Sarajevo
27.07.2024

Prva dama Francuske sprema tužbu protiv onih koji tvrde da je rođena kao muškarac

Prva dama Francuske, Brižit Makron, sprema se da preduzme korak i ode na suđenje pred pariškim sudom kako bi se borila protiv teorije zavjere – koju je prošlog mjeseca proširila američka konzervativna komentatorka Candace Owens – da je rođena kao muškarac.

Brigitte (70) je dugo bila predmet fascinacije zbog braka sa mnogo mlađim Emmanuelom Macronom (46). Njih dvoje su se upoznali u sjevernoj Francuskoj kada je on bio 15-godišnji student, a ona mu je bila učiteljica drame, a vjenčali su se 2007.

Ali sada su divlje tvrdnje, koje su iznijele dvije francuske internet influenserice, da je ona zapravo rođena kao Jean-Michel Trogneux i da je postala trans žena 1980-ih, naelektrisale su Francusku.

- OGLAS -

Suđenje za klevetu Macrona zakazano je za juni, gdje će se suočiti s desničarskim tužiocem i novinarkom Natache Rey, koja se krije iza glasine da moćni članovi francuskog establišmenta kriju Brižitin pravi identitet.

Emmanuel Macron je ljutito uzvratio na glasine, nazivajući ih “lažnim i izmišljenim”.

- Advertisement -

Teorija zavjere se prvi put pojavila u članku koji je Rey napisao u krajnje desničarskom francuskom časopisu “Faits et Documents” nakon što je Macron prvi put izabran za predsjednika Francuske 2017.

Također su tvrdili da prvi muž Brižit Makron, Andre-Luj Ozijer, zapravo nikada nije postojao. Njih dvoje, koji su bili u braku od 1974. do 2006., imali su troje djece: ćerke Tiphaine (40) i Laurence (47) i sina Sébastiena (49). Auzière je preminuo 2019. u 68. godini.

Rey je tvrdio da je i André-Louisov ujak, Jean-Louis Auzière, krivotvorio administrativne dokumente kako bi sakrio da je njegova žena rodila svo Brižitino troje djece.

Prošlog ljeta, sudija u Normandiji proglasio je Reya i Roya krivima za klevetu. I Brigitte i njen brat su pokrenuli odvojene tužbe protiv žena. Nakon žalbe, Roy je kažnjen sa nešto manje od 1.000 dolara, a Rey je morao platiti oko 500 dolara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA