3 C
Sarajevo
22.10.2024

Putin nije rekao da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo!

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nije poručio da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nije poručio da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu.

“Sa napadom Irana na Izrael, Hezbollah i Hute, očekujte da će cijene robe globalno početi da rastu od sutra”, kazao je Putin.

U međuvremenu, glavni portparol Izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael. 

- OGLAS -

“Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, avione, radare i znam da su dobile doprinos u patroliranju zračnog prostora”, rekao je, dodajući da nema tačne informacije jesu li francuski avioni oborili neke od raketa lansiranih od strane Irana, prenosi “Reuters”.  

NAPOMENA: U prvobitnoj verziji ovog članka stajala je tvrdnja da će “Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu”. Kremlj je 16. aprila objavio izvještaj telefonskog razgovora između Putina i Raisija. Putin je izjavio da “poziva sve strane na Bliskom istoku da pokažu razumnu uzdržanost i spriječe novu rundu konfrontacija, koja može da rezultira katastrofalnim posljedicama po cijeli region”.

- Advertisement -

“Face.ba” se izvinjava svojim čitaocima zbog prenošenja lažnih informacija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA