17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno, šta se čekalo godinama. To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak kazao je da još niko nije uhapšen od uposlenika FUP-a, ali da se saslušavaju.

“Bio sam kod Vahidina Munjića, u prusistvu pripadnika SIPA-e i MUP-a KS. Obavili smo razgovor, pitao sam ih je li iko od pripadnika FUP-a uhapšen, rekli su mi da još niko nije uhapšne, da traju pretres. Poslije toga ide saslušanje i Tužilaštvo BiH nakon toga donosi odluku.

Dakle, to su informacije koje sam dobio od operativaca. Znači trenutno nije niko uhapšen, a šta će biti vidjeti ćemo. Izuzeta je određena dokumentacija iz FUP-a”, naveo je Isak za Novu TV.

- OGLAS -

On je rekao da je v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić bio u svojoj kancelariji, gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS.

Isak je dalje kazao da će policija u FBiH idalje imati povjerenje građana jer ima rezultate.

- Advertisement -

“Da li je neko napravio grešku, ne znam. Taj predmet je star tri-četiri godine. Ja sam tada bio delegat u Domu naroda pa ne znam. Malo mi je ovo neozbiljno da ovo traje toliko godina. Ovo je trebalo riješiti odmah ako je bilo dokaza i informacije da je nešto bilo nezakonito”, naveo je Isak.

“Svaki čovjek ima ime i prezime. Nemojte govoriti ljudi iz FUP-a. Vi znate moj stav, ko god se bavi kriminalom nema moju podršku”, naveo je ministar unutrašnjih poslova FBiH.

Naveo je da je tražio da svi rade po zakonu.

“Na različitim lokacijama se vrše pretresi, ali niko još nije uhapšen, to sam ja dobio informaciju. To je za mene zvanična informacija. Ja očekujem nakon svega depešu, moram biti upoznat o svim aktivnosti. Građani moraju znati da će ova institucija funkcionisati. Ovo je jeste škakljivo, ali ništa neće dovesti u pitanje rad ove institucije. Zato sam tražio depešu o tome šta je poduzeto. Da mi znamo šta dalje raditi. FUP je ključni faktor sigurnosti i ona mora funkcionirati”, istakao je ISal.

On je potvrdio da je premijer Nermin Nikšić jutros bio u zgradi FMUP-a.

“Razgovarali smo o nekim aktivnostima i donijeli smo zaključak da sve institucije treba da rade svoj posao, a FMUP će raditi svoj posao”, zaključio je Isak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA