13.8 C
Sarajevo
03.07.2024

Reakcija na skandaloznu Vučićevu izjavu: “Političko ludilo i nastavak genocidne politike prema BiH”

Vučić je nakon napada ispred izraelske Ambasade u Beogradu izjavio kako će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici "također biti ispitano kao motiv"

“Zajedničko što veže Srebrenicu i napad na izraelsku Ambasadu u Beogradu treba tražiti upravo u [Aleksandru] Vučiću i njegovim režiranim događajima.”

Reakcija je ovo iz stranke Naprijed!, koja je danas, 1. jula, upućena na bizarnu izjavu predsjednika Srbije koji je nakon napada ispred navedene ambasade u Beogradu izjavio kako će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici “također biti ispitano kao motiv”?!

“Povezivanje Rezolucije Ujedinjenih naroda o genocidu u Srebrenici sa napadom srbijanskog državljanina na srbijanskog policajca u Srbiji je na nivou političkog ludila kojim se želi opravdati nastavak zločinačke i genocidne politike srbijanskih vlasti prema Bosni i Hercegovini.

- OGLAS -

Istup predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će se ispitati da li je rezolucija o
Srebrenici motiv za napad, sramotan je i potpuno iracionalan pokušaj povezivanja žrtava
genocida sa kontekstom terorizma”, smatraju u Naprijed!.

Zloupotreba situacije u kojoj se dogodio napad, koji je okarakteriziran kao teroristički u Beogradu, a vinovnici su svi srbijanski državljani, skandalozna je i nema apsolutno nikakve veze niti se napad može bilo kako dovesti u vezu sa rezolucijom, navode.

- Advertisement -

“Radi se o brutalnoj manipulaciji s ciljem destabilizacije i pravdanja zločinačke politike
opravdavanja genocida i slavljenja ratnih zločina. Vučić je ovakvim istupom prevazišao i samog sebe, a to nije nimalo lako”, zaključuje se u reakciji stranke Naprijed! koju potpisuje Nedžad Koldžo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA