15 C
Sarajevo
23.09.2024

Bivšeg momka ubola nožem u vrat i pobjegla: On je preminuo nakon dva dana, a ona… (FOTO+VIDEO)

Surova, hladna, strašna i bolna smrt dočekala je Nikolu tureka prije gotovo dvije godine. Optužena Nuna Bunić prije gotovo dvije godine hladnokrvno je izbola svog bivšeg momka, a nakon toga ga krvavog ostavila i pobjegla. Već dvije godine joj se u tajnosti vodi postupak protiv nje. 

U ponedjeljak u 10.45 sati završile su završne riječi tužioca i branioca na Županijskom sudu u Varaždinu u sudskom postupku protiv optužene Nuše Bunić za ubistvo bivšeg dečka Nikole Tureka prije gotovo dvije godine.

Nekoliko minuta prije 9 sati, Nuša je u lisicama u pratnji pravosudnih policajaca odvedena u sudnicu.Sve vrijeme, njezin je otac stajao nedaleko i čekao da Nušu izvedu, a potom ju je nekoliko puta zazvao “Nuša”, na šta se ona okrenula.

- OGLAS -

Roditelji Nikole Tureka, izašli su iz zgrade suda u pratnji njihovog pravnog zastupnika Tomice Kosa.

– Na danšnjem ročištu dokazni postupak je završen. Zastupnici optužbe i obrane su iznijeli završne riječi, a ročište za objavu presude, sutkinja je odredila za 22. svibnja u 13 sati. Objava presude bit će javna, a prema trenutnom izjašnjavanju raspravne sutkinje, kod izlaganja presude, neće biti isključena javnost – rekao je za 24sata pravni zastupnik Turekovih roditelja, advokat Kos.

- Advertisement -

Prema optužnici, nakon što je Tureka ubola nožem, Nuša je pobjegla s mjesta događaja, a ranjeni Nikola pokušao je autom doći do bolnice. Međutim, zbog obilnog krvarenja je pao u šok i dobio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici u Varaždinu pronašao prolaznik, te je prevezen u varaždinsku bolnicu. Ali, zbog teških je povreda, dva dana kasnije preminuo u bolnici.

Nuša Bunić se nakon hapšenja, gotovo već dvije godine nalazi u istražnom zatvoru u Varaždinu. Suđenje je od početka zatvoreno za javnost.

Nuša i Turek prekinuli više od godinu dana prije ubistva. Ona ga je nakon prekida, prema svjedočenju nekih svjedoka, često zvala i slala mu poruke, jer se s time očigledno nije mogla pomiriti.

Njeni bivši momci također su imali problema s njom. Jedna od njih ju je čak opisao kao ‘tempiranu bombu’. Policija je na livadi pronašla nož, a DNK vještačenjem je utvrđeno da tragovi krvi s oštrice pripadaju Nikoli.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA