11.6 C
Sarajevo
03.05.2024

Brat osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić umro nasilnom smrću

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu šestog aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u Policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog djela, pomogao deset godina starijem bratu...

Brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, D. D. (40), umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u Policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu šestog aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u Policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog djela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

- OGLAS -

Iste noći, tri sata poslije ponoći, policija je saopćila da je D. D. preminuo “prirodnom smrću”. U saopćenju MUP-a od sedmog aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima “pozlilo” i da je “uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3:10 sati preminuo”.

Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka, navodi srbijanski portal Radar, o čemu također piše i Danas.rs.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA