13.8 C
Sarajevo
19.10.2024

Brnabić opet o BiH: Granice su na stolu, ali izgleda da za Kosovo može, a za RS ne

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da Priština ugrožava regionalnu stabilnost, uvođenjem taksa, stvaranjem vojske Kosova i izjavama o brisanju granice sa Albanijom, čime je unazadila dijalog sa Beogradom.

“Očigledno su granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za RS ne mogu”, rekla je Brnabić.

Ovo je tek nastavak sve češćeg koketiranja s idejom o svojevrsnom ujedinjavanju RS i Srbije. U decembru prošle godine, premijerka Srbije kazala je kako su RS i Srbija sve više “jedno”.

- OGLAS -

Brnabić je za Televiziju “Pink” rekla da kao najveću prijetnju vidi “političku odluku” koja se tiče brisanja granice između Kosova i Albanije koja očigledno vodi ka stvaranju “velike Albanije”.

Ona je dodala da je jedini razlog što je danas stabilna situacija u regionu to što se Srbija “ponašala odgovorno”.

- Advertisement -

“Što se tiče tog brisanja granica, čini mi se da će oni pokušati da se izvuku na inicijativu koju je upravo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stavio na sto, a to je da imamo jednu carinsku uniju, da imamo povezani Balkan zbog ekonomskog rasta, razvoja, mira, stabilnosti, drugačijeg prosperiteta”, rekla je ona.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA