15 C
Sarajevo
01.10.2024

Brnabić: Vučić naložio da se ispita moguća špijunska afera sa ruskim agentom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je za Blic da se Vojno bezbjednosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

“Razgovarala sam s predsjednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno- bezbjednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas”, rekla je Brnabić za Blic.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana.

- OGLAS -

“Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavijesetiće nas o rezultatima istrage”, zaključila je Brnabić.

List navodi da je ovim potvrđeno njegovo današnje pisanje da je “ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije”.

- Advertisement -

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA