16.6 C
Sarajevo
04.10.2024

Crna Gora: Ambasador Srbije pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pozvalo je na razgovor ambasadora Srbije Vladimira Božovića zbog sinoćnjih incidenata u Beogradu, javlja Andolu Agency (AA).

Mediji su sinoć javili da su navijači Košarkaškog kluba Crvena Zveda protestovali ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu i palili crnogorsku zastavu vatrometom.

Iz crnogorskog Ministarstva najoštrije su osudilli incident ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Srbiji.

- OGLAS -

“Zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova”, navodi se u reagovanju.

Ističe se i da je neprihvatljiv nasrtaj na Ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i upozorava da se radi o, kako tvrde, neometanom nacionalističkom piru.

- Advertisement -

Iz Ministarstva su podsjetili da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu reagovali iako je napad na Ambasadu bio najavljen prije dva dana i trajao više od sat vremena. Ističe se i da je obaveza zemlje prijema je da, kako navode u MVP, osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

“Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore”, tvrde u crnogorskom Ministarstvu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA