22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Drama na Kosovu: Uhapšeni policajci, oglasile se sirene za uzbunu, Vučić naredio punu borbenu spremnost vojske (VIDEO)

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zapovjedio je u utorak stanje pune borbene pripravnosti vojnih postrojbi, nakon što su Specijalne jedinice Kosovske policije (ROSU) u utorak rano ujutro ušle na sjever Kosova i uhitile desetke osoba, objavila je Radiotelevizija Srbije.

Svoje specijalne postrojbe u stanje pune pripravnosti stavio je u MUP Srbije. Prištinski mediji javili su da je u četiri općine na sjeveru Kosova u utorak ujutro uhapšeno više osoba zbog sumnji za sudjelovanje u organiziranom kriminalu.

“U toku  je akcija protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala u okviru naše posvećenosti primjene vladavine prava za sve. Radi se o akciji koja cilja i na policiju i carinike, stoga pozivam građane da ostanu mirni”, napisao je na Twitteru kosovski premijer Ramush Haradinaj.

- OGLAS -


Operacija kosovske policije, kako navodi Kosovapress, počela je oko pet sati, a u općinama na sjeveru oglasile su se sirene.

Video: 
 
Postavljaju barikade i blokiraju puteve

Sirene ne prestaju pozivati na oprez na sjeveru Kosova, a na cestama se postavljaju barikade. Srbi na kosovu traže reakciju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

- Advertisement -

 Građani Kosovske Mitrovice postavili su blokadu na cesti od kontejnera. Tijekom te akcije je, javlja Radio Kontakt plus, napadnut novinar RTS-a koji je spriječen u snimanju te akcije. Sirene za zračnu opasnost oglašavaju se i dalje. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA