7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Đukanović: DPS najjača stranka, borba za većinu još traje

Iz izbornog štaba DPS-a nakon izbora u Crnoj Gori oglasio se lider te stranke Milo Đukanović.
DPS je osvojila oko 145. 000 glasova odnosno 30 mandata. 

“Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori i na ovim izborima, kako u pogledu osvojenih glasova tako i u pogledu mandata. Još uvijek pristižu glasovi, ali je u ovom trenutku je jasno da zajedno sa tradicionalnim koalicionim partnerima za sada imamo 40 mandata. Borba za većinu u crnogorskom parlamentu još uvijek traje. Sačekaćemo sve rezultate i konačne rezultate DIK-a”, kazao je on i dodao:

“Ovo je prilika da zahvalim biračima za atmosferu tokom današenjeg dana koji govori o kvalitetu politike koju vodimo. Ta politika je dovela do visokog nivoa političke kulture i tolerancije, bez obzira na to što su iz domaćih i regionalnih krugova priželjkivali nemire. Koristim priliku da čestitam ukupnoj javnosti i svim učesnicima izbora na rezultatu. Mnogi politički subjekti su ostvarili rezultat koji je vrijedan poštovanja, a to je nešto što DPS uvijek pozdravlja i poštuje”, kazao je Đukanović.

- OGLAS -

Mnogi su se dodaje pitali da li je DPS u stanju da prizna rezultat koji nije nešto što očekuju.

“Evo to upravo sada iskazujemo. Sačekaćemo finalno prebrojavanje glasova i da vidimo kojoj od dvije strane pripada taj presudni 41. mandat i ono što bude predstavljalo slobodnu volju građana je za DPS zakon koji ćemo bezuslovno poštovati”, kazao je on.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA