12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Francuski ambasador se izvinjava predsjedniku Vučiću zbog rasporeda sjedenja

Mondoloni je rekao jutros da je komplikovano da komentariše to što je predsjednik Kosova Hašim Tači sjedio bliže predsjednicima Rusije i Francuske Vladimiru Putinu i Emanuelu Makronu, kao i drugim liderima zemalja pobjednica iz tog rata, nego predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ja sam bio u Beogradu i htio sam na najbolji način da proslavim taj dan, a šta je bilo u Parizu ostavljam ljudima da vide”, kazao je Mondoloni za televiziju Prva.

On je dodao da veoma žali zbog takvog rasporeda sjedenja.

- OGLAS -

“Realnost je da smo se mi zajedno borili tokom tog rata i da je predsjednik Aleksandar Vučić došao u Pariz, na čemu se zahvaljujem, da to zajedno obilježimo”, rekao je Mondoloni.

Vučić je u nedjelju izjavio da nije želio da pravi skandal zbog rasporeda sjedenja na centralnoj ceremoniji u Parizu, prema kom je predsjednik Kosova Hašim Tači “bio bolje pozicioniran od njega”.

- Advertisement -

On je kazao da to ne održava odnos snaga i napomenuo da će predsjednik Francuske Emanuel Makron doći u Beograd za 20 dana, a da u Prištinu neće ići, kao i da predsjednik Rusije Vladimir Putin dolazi u Beograd, ali da u Prištinu teško da će ikada otići.

“Mislim da sam donio ispravnu odluku da ne pravim skandal, već da sačuvam našu poziciju”, kazao je Vučić i dodao da će pozvati hiljade ljudi da Makrona kada dođe u Srbiju pozdrave i pokažu mu gostoprimstvo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA