4 C
Sarajevo
01.10.2024

Haotično nevrijeme u Dalmaciji: Drvo palo na automobil, vjetar puše preko 100 km/h (FOTO + VIDEO)

Tek dan nakon što su se vremenske prilike malo smirile, u petak navečer u Dalmaciji i dijelu Istre opet je krenulo jako jugo. 

Širom Dalmacije poplavljene su rive. HAK javlja kako su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije prekinute.

Istramet piše kako je kroz Umag prošla pijavica.

- OGLAS -
Istramet / 

– Bilo je jako gadno. Trajalo je nekih pet minuta. Ljudi su se uplašili. Pijavica je prošla kroz centar Umaga i ostavila je dosta štete iza sebe. Pala su stabla, uništene su terase… Potonula je jedna barka. S krovova su padali crepovi. Ne sjećam se da sam nešto ovako ikad vidio. Nismo se uopće nadali da će ovako biti navečer jer je preko dana bilo prilično mirno vrijeme – ispričao nam je svjedok svega za 24sata. 

Na sjevernom Jadranu se očekuju i jaki pljuskovi s grmljavinom i obilna kiša. Slobodna Dalmacija javlja da je u Splitu na Skalicama stablo palo na automobil, a Dalmacija Danas da su udari vjetra u 19 sati izmjereni 105 kilometara na sat na Marjanu. 

- Advertisement -
Istramet / 

Za subotu je zbog kiše, vjetra, ali i grmljavinskog nevremena, izdat je crveni meteoalarm za gospićku i riječku regiju, a za većinu Hrvatske narančasti. Lokalno će biti obilne kiše, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega, a osobito u Lici.

Crveni meteoalarm označava izrazito opasno vrijeme.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA