5 C
Sarajevo
01.10.2024

Hrvatska: Ozlijeđeni migrant operiran ali u stanju opasnom po život

 Migrant koji je u subotu ozlijeđen tijekom policijskog postupanja na području Gorskog kotara operiran je ali je u stanju opasnom po život pa je i dalje na intenzivnom liječenju, doznaje Hina u nedjelju iz riječkog Kliničkog bolničkog centra.

“Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječnja,” naveli su iz bolnice.

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara ozlijeđen je strani državljanin za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

- OGLAS -

O tome je sinoć izvijestio i Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović, kazavši da je je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima koji su zbrinuli i operirali migranta, da je migrant teže ozlijeđen, a potom je prevezen u bolnicu i operiran.

Ministar je kazao da je, prema prvim procjenama, vjerojatno došlo do ozljeđivanja zbog uporabe vatrenog oružja te da će po tome postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid.

- Advertisement -

Kako se doznaje iz policije, očevid na mjestu događaja još traje, a uvjeti su otežani, budući se provodi na nepristupačnom i teškom terenu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA