11 C
Sarajevo
25.05.2024

Ivana Radisavljević: Mom pokojnom ocu stigla poruka da se vakcinisao

Ivanin otac se nije prijavio za vakcinaciju, niti je primio vakcinu protiv COVID-19. Borio se protiv teške bolesti, a nažalost je izgubio bitku 12. januara.

Nedavno je na njegov telefon stigla poruka o e-Uprave. U pitanju je bilo obavještenje o primljenoj vakcini, koje je Ivanu začudilo i razbijesnilo, jer njen otac uopšte nije ostavio svoje podatke na e-Upravi.

“Meni je otac pre mesec dana preminuo od karcinoma. Telefon mu još nismo ugasili, stoji kući na frižideru. Juče sam samo želela da proverim ima li baterije ili propuštenih poziva jer treba da dajemo 40 dana, kada sam videla poruku. Nismo se e-Upravi nikada javili. Borili smo se protiv karcinoma, pogoršalo mu se stanje, nažalost je preminuo u januaru”, govori Ivana za Nova.rs.

- OGLAS -

Nažalost, tokom liječenja imali su neprijatna iskustva u bolnicama.

“Problema smo imali u Kruševcu – ko god da je pogledao očevu dijagnozu, svi su okretali glavu. Recimo, trebalo je da uradi skener pred konzilijum u Nišu. Odnesemo taj uput na šalter, a sestra nam kaže: ‘šta je ovo sa onkološkim bolesnicima, kad je bila prvi put korona, sve je zaustavljeno, a sad i njih puštaju’. Pa je kao morala da pita načelnika i naravno skener je odobren. Ali ti neki komentari su užasni”.

- Advertisement -

Kada je Ivanin otac dobio uputstva za lijekove od dr Danice Grujičić, u jako lošem stanju je otišao kod doktorke opšte prakse koja je trebalo da mu napiše recepte. Primljen je tek posle sat vremena.

“Ona mu je rekla: ‘gospodine, vidim da ste bolesni, ali nemojte da mi dolazite u osam sati uveče’. A njemu prva rečenica u izveštaju je zloćudni tumor mozga”, ispričala je Ivana sa gorčinom.

Dodala je da se poslije svega zgrozila kada je vidjela poruku da joj je pokojni otac vakcinisan.

“Dosta sam se iznervirala i uznemirila. Dovoljno mi je ono kroz šta prolazim zbog gubitka oca”, zaključila je Ivana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA