8 C
Sarajevo
02.10.2024

Kreshnik Gashi novi direktor Obaveštajne agencije Kosova

Predsjednik Kosova Hashim Thaci i vršilac dužnosti premijera Ramush Haradinaj imenovali su za novog direktora Obavještajne agencije Kosova (OAK) Kreshnika Gashija i za generalnog inspektora te agencije Burima Ramadanija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Predsedništva Kosova, ova odluka je donijeta na osnovu “člana 84, paragraf 21, zasnovano na članu 94, paragraf 8 Ustava Republike Kosova”.

Mesto direktora Obaveštajne agencije Kosova upražnjeno je od 6. novembra ove godine kada je Shpend Maxhuni podnio ostavku na tu poziciju.

- OGLAS -

Kreshnik Gashi je od 2015. obavljao dužnost predsednika Upravnog odbora Regulatornog autoriteta za elektronske i poštanske akreditacije Kosova, predhodno je bio stalni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova dok je ministar bio Hashim Thaçi.

Burim Ramadani je do sada bio zamjenik ministra odbrane Kosova ispred Alijanse za budućnost Kosova, Ramusha Haradinaja. Bio je na izbornoj listi koalicije AAK-PSD na parlamentarnim izborima 6. oktobra, ali prema preliminarnim rezultatima nije ušao u Skupštinu Kosova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA