15 C
Sarajevo
06.10.2024

Lončar: Gledam da Crnogoraca koji ne znaju srpski ne bude u zdravstvu (VIDEO)

Ministar zdravlja u Vladi Srbije, Zlatibor Lončar, kazao je da vodi računa da Crnogoraca koji “ne znaju srpski” ne bude u njegovom resoru.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, on je ocijenio da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović potcijenio narod.

 “U Crnoj Gori desio se narod. Mislim da je Milo potcijenio narod, a precijenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će tu stvar da drže pod kontrolom. Međutim, on je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju, koji ne pravi loše poteze, koji filigranski vode dobru politiku… Država Srbija je jedna otvorena država, mi u Crnoj Gori nemamo nijednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovdje na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nijesu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju”, kazao je Lončar, gostujući na srbijanskoj televiziji O2.

- OGLAS -

Upitan da li takvih Crnogoraca ima i u zdravstvu, odgovorio je kazavši – gledam da ih nema. 

“Mislim da Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, osnovni je red, ako želite da budete u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji, naučite bar srpski”, kazao je Lončar.

- Advertisement -

Izjavu srbijanskog ministra možete pogledati i poslušati u posljednjih par minuta intervjua.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA