12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

MUP Hrvatske: Nije bilo postupanja policijskih službenika na granici sa BiH, noć protekla mirno

MUP Hrvatske saopćio je kako policijski službenici nisu imali postupanja vezano za nastalu situaciju sa migrantskom krizom na graničnom području sa Bosnom i Hercegovinom i noć je protekla mirno, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Policija poduzima potrebne mjere i radnje na zaštiti državne granice, ujedno i vanjske granice EU, primjenjujući sve nacionalne i europske pozitivne pravne propise”, naveli su iz MUP-a Hrvatske.

Međunarodni cestovni granični prijelaz Maljevac – Velika Kladuša je i dalje zatvoren. Naglasili su da obzirom na sigurnosnu situaciju na tom dijelu državne granice žele izvijestiti građane da mogu koristiti GP Bogovolja na kojem je omogućen prelazak putnika, dok za prijevoz robe mogu koristiti MCGP Ličko Petrovo Selo.

- OGLAS -

“Trenutno se na strani BiH nalazi oko 200 migranata i iste osiguravaju policijski službenici BiH. Naglašavamo da su na cijelom području raspoređene jake policijske snage u dovoljnom broju koje provode zaštitu i nadzor državne granice te sprječavaju ilegalne prelaske, a sustavno pratimo razvoj događaja na terenu i sukladno tome uključujemo potreban broj policijskih službenika i druge opreme potrebne za zaštitu državne granice”, navode iz MUP-a Hrvatske.

Ujedno, MUP Hrvatske ističe da su u stalnom kontaktu s predstavnicima policije BiH, te da prate stanje sigurnosti na tom području.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA