12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Osmi dan potrage za malenom Dankom: Oglasio se i njen otac…

Jučer se prvi put od nestanka oglasio otac male Danke, Miloš Ilić.

Potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ulazi u osmi dan.

Nakon analize svega što je do sada poduzeto u potrazi za djevojčicom, istraga na teritoriju Srbije je proširena, kazala je za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopćilo je jučer da je u toku potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ako imaju informacije o tome obavijeste ured Interpola u Podgorici.

- OGLAS -

Nešto ranije istraga se proširila i na Austriju. Interpol je raspisao žutu potjernicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra djevojčica koja podsjeća na dvogodišnju Danku. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelirala je na građane da ako na teritoriju Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu odmah obavijeste srbijansku ili austrijsku policiju.

- Advertisement -

Jučer se prvi put od nestanka oglasio otac male Danke, Miloš Ilić.

“Samo želim da se moja Danka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja im vjerujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada sve ovo završi”, rekao je Miloš za “Blic”.

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, kaže da očekuje da policija u Austriji obavijesti o identitetu žena sa snimka.

“Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovdje; prate se vijesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavijestimo o ovoj snimci i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli objavljivati te vijesti. Svi su vrlo solidarni i korektno se ponašaju”, kazao je ambasador Blagojević.

Prvi put nakon nestanka Danke u Banjskom Polju, policijska patrola nije na raskrsnici na ulazu u selo, javlja “Telegraf.rs”. Ovog jutra nema ni policajaca koji su ovih dana legitimisali građane u centru naselja ispred zgrada.

Iako nema policajaca, parkirane su dvije marice i dva automobila policije. Do sada je policija je danonoćno dežurala na ulasku u Banjsko Polje gdje je i legitimisala na ulazu, ali i u samom mjestu, međutim ovog jutra to nije slučaj.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA