10.5 C
Sarajevo
22.04.2024

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ušla u deveti dan

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Provjeravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom djevojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.

U prethodnih sedam dana, specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, kao i divlju deponiju na starom banjskom putu, a pretražuju se i kuće onih ljudi koji tu ne žive.

- OGLAS -

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Ona je juče saopćila da je potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom. Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu potjernicu.

Bečka policija saopćila je da je u toku istraga da li je djevojčica koja je u subotu uvečer viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srbijanskim vlastima.

“Srbijanski državljanin koji živi u Beču vidio je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju djevojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20.00 sati. Sa djetetom su bile dvije žene. Kontaktirao je srbijanske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svjedok je ispitan i obezbijeđen je snimak koji je čovjek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj djevojci, predmet su istrage koja je u toku“, navela je policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA