12.7 C
Sarajevo
25.10.2024

Proširena optužnica protiv roditelja ubice iz Beograda: Ponašanje roditelja jedan od uzroka…

Otac ubijene učenice Angeline Aćimović izjavio je da su se očekivali proširenje optužnice, naglašavajući da su svi elementi potrebni za to postojali i ranije.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu danas je saopćilo da je Višem sudu podneseno proširenje optužnice protiv roditelja dječaka Koste K., koji je počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar, zbog sumnje na kaznena djela zanemarivanja i zlostavljanja maloljetnika, prenosi Danas.

Glavni javni tužitelj Nenad Stefanović istaknuo je da su prikupljeni relevantni dokazi koji opravdavaju proširenje optužnice. 

Naveo je da postoji sumnja da su roditelji od 30. aprila 2022. do 2. maja 2023. godine grubim zanemarivanjem odgajali svoje dijete, koje je 3. maja 2023. godine, koristeći vatreno oružje, usmrtilo zaštitara i devetero učenika u školi. Stefanović je dodao da je ponašanje roditelja doprinijelo ovom tragičnom događaju.

- OGLAS -

Otac ubijene učenice Angeline Aćimović izjavio je da su se očekivali proširenje optužnice, naglašavajući da su svi elementi potrebni za to postojali i ranije, prenosi Blic.

“Ne mogu iznositi detalje proširenja optužnice, ali želim ukazati na činjenicu da je upravo inkriminirano ponašanje roditelja rezultiralo ovim nezapamćenim, tragičnim događajem”, rekao je Stefanović.

- Advertisement -

Aćimović je također dodao da su sumnje postojale i ranije, ali su se čekali dodatni dokazi. 

“Njegovo svjedočenje samo je potvrdilo naše sumnje. Nije učio pucati samo u streljani, već puno prije toga. Otac ga je obučavao privatno, a on je u streljanu već dolazio obučen. Kada se sve to zbroji, igrice, nestabilnost i dostupnost oružja, dolazi do ovakve stravične tragedije. Mislim da je Tužiteljstvo donijelo pravu odluku”, dodaje Aćimović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA