15 C
Sarajevo
03.10.2024

Škoro: Pobijedim li, imenovat ću posebnog savjetnika za BiH

Javnosti poznat kao pjevač, Škoro je 1979. osnovao prvi bend, a četiri godine kasnije počeo da radi kao spiker na Radiju Osijek.

Svoju pobjedu na predsjedničkim izborima najavljuje već u prvom krugu.

– Mi nemamo vremena niti za drugi krug, niti za nekakve dodatne eksperimente. A nakon toga pozivam da Vlada, s obzirom da će gospođa Grabar-Kitarović izgubiti ove izbore, podnese ostavku, da se raspusti Sabor i da okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji – rekao je Škoro.

- OGLAS -

U regionalnim odnosima, naglašava da se treba pripaziti na jednu državu:

„Srbija mora dokazati da poštuje Hrvatsku, a to može samo otkrivanjem sudbina naših nestalih branitelja i civila, mora vratiti svo pokradeno kulturno blago i arhivsku građu. Srbija mora priznati agresiju na Hrvatsku i podnijeti političke i druge konzekvence te agresije, uključujući i plaćanje odštete zatočenicima srpskih koncentracijskih logora.“

- Advertisement -

Pobijedi li na izborima, prvo će posjetiti Bosnu i Hercegovinu:

„Za početak ću napraviti ono što niko nije uradio 20 godina – imenovat ću posebnog, specijalnog savjetnika za BiH, zato što je to vitalni interes, ne samo Hrvatske, nego je to i zemlja u kojoj bi hrvatski narod trebao biti suveren. Trenutno nije, a da bi bio suveren mora participirati u vlasti na način kako sad ne participira. Dakle, gospodin Komšić nije legitimno izabrani predstavnik u Predsjedništvu BiH i o tome ćemo morati ozbiljno razgovarati – poručio je Škoro.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA