11 C
Sarajevo
25.05.2024

Stanišić: Mir i spokoj žrtvama genocida u Srebrenici

Obrad Mišo Stanišić, reagirajući na izjavu Vladimira Leposavića, crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava “da će genocid u Srebrenici priznati onda kada se to nedvosmisleno utvrdi”, izrazio je u izjavi za Fenu uvjerenje da građani te zemlje neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. 

 U poruci građanima BiH, kazao je da mu je bila izuzetna čast da je, iako u kratkom vremenu, predstavljao Crnu Goru u “vašoj lijepoj državi”.

– Također sam ponosan što sam uvijek bio protiv kleronacionalista i šovinista – naglasio je.

- OGLAS -

Obraćajući se direktoru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emiru Suljagiću, kazao je kako je imao zadovoljstvo da ga upozna jula prošle godine u Potočarima na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.

– Razumijem Vašu zabrinutost povodom izjave jednog od članova Vlade Crne Gore, koji ne priznaje međunarodne institucije i civilizacijske vrijednosti. Ali budite uvjereni da građani Crne Gore neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici kao i svim nevinim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi cjelovita Bosna i Hercegovina – poručio je doskorašnji ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA