20 C
Sarajevo
08.09.2024

Ubijen dvostruki ubica u Srbiji, suprotstavio se policiji

Osumnjičeni nije želio da se preda, već se sa puškom u ruci suprotstavio policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Srbije “neutralisali” osumnjičenog za dvostruko ubistvo iz sela Topolnica, kod Majdanpeka do kojeg je došlo u ponedjeljak u popodnevnim satima.

“Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice neutralisali su večeras dvostrukog ubicu P. P. (1935), koji je u selu Topolnica, kod Majdanpeka, iz puške ubio bračni par R. J. (1955) i R. J. (1956), i ranio M. N. (1965)“, navodi se u sinoćnjem saopćenju MUP-a Srbije.

Kako kažu, i pored pokušaja pregovora i bacanja suzavca i šok-bombi, osumnjičeni nije želio da se preda, već se sa puškom u ruci suprotstavio policiji.

- OGLAS -

„…nakon čega su ga, u skladu za Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlaštenjima, pripadnici SAJ-a lišili života”, izjavio je Dačić, a saopćio MUP Srbije.

Ranije sinoć medijima je rečeno da je povrijeđeni muškarac M. N., sa prostrijelnim ranama, zbrinut u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i da se nalazi van životne opasnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA