25.5 C
Sarajevo
09.09.2024

Vatrena stihija “guta” Tučepe, vatrogasci strahuju od vjetra

Borba s požarom u Tučepima ulazi u četvrti dan, a vatrogasci strahuju od novog vjetra.

Više od 500 vatrogasaca raspoređeno je na glavnim požarištima na obali Hrvatske, a vatra je do sada progutala više od hiljadu hektara šume, trave i makije. Borba s požarom u Tučepima ulazi u četvrti dan, a vatrogasci strahuju od novog vjetra.

Vatrogasci i jutros pokušavaju zaustaviti vatru koja se spušta s Biokova, kako se ne bi spustila prema Tučepima. Prema nekim procjenama, izgorjelo je 900 ha površine. Oko 100 hektara površine vatra je zahvatila u Parku prirode Biokovo, gdje gori stoljetna šuma autohtonog dalmatinskog crnog bora. Cijelu noć su vatrogasci dežurali na požarištu. Boje se, kažu, da bi jugo moglo zapuhati, pa bi to stvorilo nove probleme.

U pomoć vatrogascima u Splitsko-dalmatinskoj županiji jučer popodne krenulo je petnaest vatrogasaca sa sedam vozila iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Na ispomoć svojim kolegama uputili smo se s ukupno petnaest vatrogasaca i sedam vozila iz vatrogasnih zajednica Bjelovara, Daruvara, Garešnice, Čazme, Grubišnog Polja, Štefanja i Šandrovca, izvijestio je glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger.

- OGLAS -

I vatrogasci iz Varaždinske županije upućeni su na ispomoć u Dalmaciju, a požar će pomoći gasiti četrnaest vatrogasaca i jedna vatrogaskinja s tri vozila, izvijestili su u četvrtak popodne iz te županije. Vatrogasci iz Varaždinske županije stižu s tri vozila – šumskim vozilom DVD-a Ivanec, autocisternom DVD-a Novi Marof, kombijem DVD-a iz Kneginca Gornjeg. Vatrogasci i tehnika bit će stacionirani u Vatrogasnom centru u Vučevici odakle će po potrebi biti raspoređivani na požarišta, stoji u saopćenju.

Hrvatska vatrogasna zajednica saopćila je da su na požare u Dalmaciju upućene i vatrogasne zajednice iz Međimurske županije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA