8 C
Sarajevo
23.09.2024

Vremenske nepogode haraju Balkanom: Pogledajte uznemirujuće scene iz BiH i Hrvatske

Ono o čemu se posljednjih nekoliko dana  govorilo, počelo je da se ostvaruje.  Vremenske nepogode sve više podsjećaju na događaje iz 2014. godine. 

Kiša ne staje, rijeke se izlile iz korita, poplave i presječeni putevi u gradovima. 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina, a područje za koje se izdaje ovo upozorenje je veći dio Bosne. Ovo upozorenje izdaje se od 12. do 16. maja.

- OGLAS -

Maksimalne padavina se očekuju u centralnim, sjeverozapadnim i djelimično sjeveroistočnim područjima Bosne u nedjelju i ponedjeljak. Od srijede pa do kraja sedmice intenzitet padavina slabi.

Kiša koja od jučer ujutro pada bez prestanak, donijela je prve probleme u Krajini. Za sada je najgore stanje u Prijedoru, gdje je poplavljeno više od 200 objekata.

- Advertisement -

Nakon obilnih padavina na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac mogu se vidjeti zastrašujući prizori Vrbanje koja nosi sve pred sobom i ogromna količina smeća.

 

Zbog naglog porasta vodostaja Une i Krušnice u Bosanskoj Krupi se strahuje od novih poplava.

 

U Cazinu voda ulazi u stambene objekte, kiša ne prestaje padati, a djeca ne idu u školu.

 - Vremenske nepogode haraju Balkanom: Pogledajte uznemirujuće scene iz BiH i Hrvatske

Facebook /
Facebook /
Facebook /
 

U Hrvatskoj pored poplava, probleme stvara i jak vjetar, tako je oluji bila potrebna samo jedna noć da nanese velike štete u Zagrebu.

express.hr /
express.hr /
express.hr /
express.hr /
 

U Istri su tijekom dana jačale oborine, pri čemu je lokalno pala obilna kiša, piše portal Istramet.hr. Najviše kiše palo je na Labinštini, gdje je zabilježeno obilnih 45 mm.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA